Dåpskjole

I desember fikk vi en forespørsel om å sy en dåpskjole, og søndag 31.januar ble lille Abel André døpt i Værnes kirke, i skreddersydd dåpskjole. Kjolen ble bestilt av dåpsbarnets bestemor, og vil bli brukt av slektens dåpsbarn i flere generasjoner fremover. Kjolen er sydd i engelskblonde, kantet med engelsk- og metallblonder. I tidligere tider, preget av overtro, hadde metall beskyttende kraft, og metallblonder var derfor svært vanlig på dåpstøy. Midt foran er det lagt inn et hvitt felt hvor dåpsbarnas navn kan broderes. Kragen ligger løst oppå kjolen.

 

To dåpsluer ble sydd i de samme materialene, en hjelm til gutt og en kyse til jente. Før det i etterkrigstiden ble vanlig å markere kjønn med silkebånd i rosa og blått, var det luene som signaliserte barnets kjønn. Dette var fra gammelt av viktig, da guttebarna skulle døpes først.

 

Underkjolen er sydd i viskose, et mykt naturmateriale. Denne er kantet med rouleaubånd rundt halsen og ermene.

 

Trykk på bildene under for å se dem større og for å få opp beskrivelser av bildene.

Legg igjen en kommentar