Bunad

Vi holder kurs i bunadsøm og syr en rekke ulike dame- og herrebunader på bestilling!

 

«Den folkelige og allmenne bunadbruken i Norge står i en særstilling i internasjonal sammenheng. Derfor vil Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norges Husflidslag, Noregs Ungdomslag, Norsk Folkedraktforum og Studieforbundet kultur og tradisjon få norsk bunadbruk på UNESCOs oversikt over immateriell kulturarv.»  (kilde)

Det er en generell trend i dagens samfunn at vi søker lettvinte og billige løsninger, noe som beklageligvis har fått kraftig rotfeste i klesindustrien, og dermed også har begynt å spre seg til produksjonen av våre nasjonaldrakter. Bunaden er nært knyttet til våre tradisjoner og familieliv – til den norske folkesjelen – og det synes vi er verdt å ta vare på! Som kunsthistoriker med tekstil som hovedfelt og bunadtilvirker ligger det naturligvis mitt hjerte nært å spre kunnskap om og bidra til økt verdsettelse av våre flotte bunader og arbeidet som ligger bak.

Du kan følge dette arbeidet på Facebooksiden Bunad på UNESCO-lista.

 

Vi syr mange ulike bunader fra hele landet, med hovedvekt på Trøndelag. Alle bunader skreddersys etter mål til den enkelte kunde, og vi benytter kun tradisjonelle teknikker basert på kulturarven – hos oss får du ekte vare! Bunad er et plagg som skal vare hele livet, og gjerne gå i arv, derfor er det viktig at arbeidet blir gjort skikkelig, at tekstilene har god kvalitet og at det er rom for omgjøringer.

Tekstilene bestiller vi fra norske produsenter som er spesialister på bunadstoffer – Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Krivi og Solberg Spinderi.

 

Vi har i flere år holdt sykurs i Trondheimsområdet, og utvider nå med kurs i bunadsøm. Kursene er foreløpig under utvikling, men det er bare å ta kontakt om du har spørsmål eller ønsker å melde deg på! Kursene vil gå over flere uker og kreve grunnleggende sømferdigheter og hjemmearbeid.

 

 

Ta kontakt om du har noen spørsmål eller ønsker å bestille bunad hos oss!