Kurskalender vår 2021

Vi går lysere tider i møte, og vi gleder oss til sykurs utover våren!

Vi følger med på helsemyndighetenes råd, og gjennomfører sykurs i tråd med gjeldende smittevernregler. Forhåpentligvis kan vi starte opp som planlagt i slutten av januar. Ingen vet hva fremtiden bringer, og om situasjonen krever det kan vi bli nødt til å avlyse kurs. I slike tilfeller vil vi finne nye tidspunkter for de berørte kursene så fort det lar seg gjøre!

Nærmere informasjon om de ulike kursene i kalenderen finner du i nettbutikken. I vår planlegger vi hele ni innføringskurs! Videre har vi satt opp fire bolker med sømteknikkurs som går over tre påfølgende kvelder (Sømteknikk I, II og III). Det er også mulig å bare melde seg på første kurskveld (Sømteknikk I) i disse bolkene. For de som ønsker har vi også satt opp tre helger med sømteknikk.

Kurskalender høst 2020

Høstens sykurs

Etter at det ble bråstopp for sykurs i vår, starter vi opp med ny frisk og håper høsten går som planlagt!

Vi har gjort noen endringer for å ta nødvendige smittevernhensyn. Blant annet har vi færre deltagere per kurs for å holde nødvendig avstand, og vi desinfiserer alt utstyr mellom hver kurskveld. Vi kommer til å følge godt med på råd fra helsemyndighetene utover høsten, og gjøre nødvendige tilpasninger ved behov.

Vi har planlagt en rekke kurs, både på ukekvelder og noen helger. Har du aldri sydd før, eller føler for en oppfriskning, anbefaler vi et av våre innføringskurs på 4 timer. Har du sydd litt, men ønsker å lære flere teknikker og metoder, anbefaler vi et av våre sømteknikkurs. Her kan du velge å komme én kveld på 4 timer, eller komme tre påfølgende kvelder eller en helg på til sammen 12 timer.

Du finner mer informasjon om de ulike kursene, samt priser og nærmere tidspunkt i nettbutikken. Ved spørsmål er det bare å ta kontakt!

Kurskalender vår 2020

Nytt år, nye muligheter!

Har du lyst til å lære å sy, har vi satt opp en rekke innføringskurs i vår! Kan du litt fra før, eller har lyst til å lære flere teknikker, har vi også satt opp både 4- og 12-timers sømteknikkkurs de neste månedene.

Se nettbutikken for mer informasjon om de ulike kursene, samt påmelding. Her selger vi også gavekort.

Om det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt!

Kurskalender høst 2019

Høstens kurskalender har noe for enhver smak! Det blir innføringskurs i både vanlig symaskin og overlockmaskin, samt en mengde sømteknikkurs som kan tilpasses etter ønsker og behov!

 

Helgekursene varer i 12 timer og kursene på ukekvelder i 4 timer. Vi har satt opp sykurs på ulike ukekvelder, og håper derfor at alle kan finne et tidspunkt som passer!

 

For mer informasjon om de ulike sykursene, priser og påmelding, se nettbutikken.

Kursene har begrensede plasser, og vi tar forbehold om minst to påmeldte.

Kurskalender vår 2019

Her er vårens kurskalender!

Vi tilbyr mange ulike kurs fram til påske! Tre innføringskurs, og sømteknikkurs både i helg og ukekvelder. I tillegg har vi et helgekurs med sømteknikker kjole. Vi tilbyr også kurs i bruk av overlock-maskin to ganger i vår.

Alle helgekurs varer i 12 timer, og kveldskursene i 4 timer.

 

Mer informasjon om de ulike kursene, samt påmelding, finner du i Nettbutikken vår.

Kurskalender høst 2018

Da er høstens kurskalender klar!

Vi har gjort en del endringer med tanke på hvilke kurs vi tilbyr. De fleste er mest interessert i å komme og lære så mange teknikker som mulig, for så å sette i gang med ulike prosjekter på egen hånd. Vi har derfor nå gått bort fra kurs hvor man lærer gjennom å sy et bestemt plagg, slik vi hadde mye av tidligere.

Nå tilbyr vi en rekke ulike teknikkurs, hvor du kan lære masse teknikker, og disse kan også tilpasses noe til den enkeltes behov. Også har vi selvfølgelig fremdeles våre innføringskurs; både for vanlig symaskin og for overlockmaskiner. Etter mange forespørsler prøver vi i høst også et innføringskurs i strikking!

Våre kurs passer både for deg som aldri har sydd før, og de som har noe sømerfaring.

Send oss gjerne en e-post om du har spørsmål eller andre ønsker! Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig kurs om det er noe spesielt du ønsker å sy.

Vi håper du finner noe som frister, og at vi sees på sykurs i høst!

Mer informasjon om de ulike sykursene finner du i nettbutikken vår!

 

Kurskalender Vinter 2018

Da er ny kurskalender klar, og vi har satt opp masse kurs frem til påske!

Vi har erfart at de mest populære kursene er teknikkurs, derfor har vi satt opp mest av disse. Hverdagskjolen er også fremdeles populær og veldig fin for nybegynnere, denne finner du i Kjolesøm-kurset.

Er det noe annet du savner, er det bare å ta kontakt!

 

Mer informasjon om de ulike kursene finner du i nettbutikken.

 

Håper vi sees på kurs i vinter!

Skreddersydd kjole til Norske Talenter

Foto: Fotograf Eidsmo ved Erlend B Enger (fotografeidsmo.no).

I vår deltok Ingrid Vingelen-Digre og Sivert Garli i DigGar i sesong 8 av Norske Talenter på TV2. Tross flott fremføring av Anne Grete Preus’ «Når himmelen faller ned» og skryt fra dommerne glapp dessverre finaleplassen. Men Ingrid var nydelig i skreddersydd kjole med snøkrystaller i skjørtet fra Studio Stordahl!

 

Har du lyst til å følge de unge talentene videre, finner du dem på Facebook! https://www.facebook.com/diggar.no/

Video av opptredenen og dommernes tilbakemeldinger kan du se her: http://www.tv2.no/v/1188820/

Ingrid Norske TalenterFoto: Privat Foto: Privat 

Brudepikekjole

I sommer har vi sydd en drøm av en kjole til ei jente på 11 år som skulle være brudepike i et storslagent sommerbryllup! Langermet blondetopp og åtte lag tyll i skjørtet, samt fôr; mange timers arbeid med mønsterkonstruksjon, tilpasning og nitidig sømarbeid resulterte i en kjole ei prinsesse verdig!

 

Trykk på bildene for større versjon.

1Ingrid brudepike 2Ingrid brudepike

Nydelig brudepike!

Et bredt silkebånd i burgunder ble i bryllupet brukt som belte i midjen. Helfigur bak

Enkel og elegant.

En liten pompadur ble prikken over i-en.

En liten pompadur ble prikken over i-en!

Knappestolpe med håndlaget knapp trekt i blonde.

Knappestolpe i nakken med håndlaget knapp trekt i blonde.

Usynlig glidelås og små trykknapper i tyllskjørtet som lukning.

Usynlig glidelås og små, blanke trykknapper som lukning i siden.

Like fin på innsiden som utenpå!

Like fin på innsiden!

Kurskalender høsten 2017

Høsten kurskalender er nå klar, med mange varierte og spennende kurs for både nybegynnere og mer erfarne syersker! De fleste kursene finner du allerede i nettbutikken, med mer informasjon om tidspunkt og hva du vil lære på de ulike kursene!

Kurskalender vår 2017

kurskalender-var2017

 

 

Kurskalender høst 2016

I høst tilbyr vi følgende sykurs:

 

Innføringskurs: lørdag 27.august, lørdag 3.september og tirsdag 25.oktober. Ny dato: tirsdag 8.november.

Overlock nybegynnerkurs: søndag 28.august og søndag 4.september.

Grunnkurs sømteknikker: helgen 1.-2.oktober og helgen 5.-6.november.

Kjolesøm: helgen 22.-23.oktober, helgen 19.-20.november og helgen 3.-4.desember.

Hverdagskjole: helgen 8.-9.oktober.

Clutch og Brødkurv kjører parallelt tirsdag 11.oktober.

 

Du finner mer informasjon om de ulike sykursene om du følger linkene til nettbutikken. Vi sees!

 

Dåpskjole

I desember fikk vi en forespørsel om å sy en dåpskjole, og søndag 31.januar ble lille Abel André døpt i Værnes kirke, i skreddersydd dåpskjole. Kjolen ble bestilt av dåpsbarnets bestemor, og vil bli brukt av slektens dåpsbarn i flere generasjoner fremover. Kjolen er sydd i engelskblonde, kantet med engelsk- og metallblonder. I tidligere tider, preget av overtro, hadde metall beskyttende kraft, og metallblonder var derfor svært vanlig på dåpstøy. Midt foran er det lagt inn et hvitt felt hvor dåpsbarnas navn kan broderes. Kragen ligger løst oppå kjolen.

 

To dåpsluer ble sydd i de samme materialene, en hjelm til gutt og en kyse til jente. Før det i etterkrigstiden ble vanlig å markere kjønn med silkebånd i rosa og blått, var det luene som signaliserte barnets kjønn. Dette var fra gammelt av viktig, da guttebarna skulle døpes først.

 

Underkjolen er sydd i viskose, et mykt naturmateriale. Denne er kantet med rouleaubånd rundt halsen og ermene.

 

Trykk på bildene under for å se dem større og for å få opp beskrivelser av bildene.

Kurskalender vår 2016

Da er kurskalenderen for vårsemesteret 2016 klar! Vi repeterer mange av våre mest populære sykurs, både for nybegynnere (nb) og litt mer erfarne syere (videregående, vg). Nærmere sommeren har vi satt av et par helger som vi vil fylle med noen helt nye sykurs etterhvert. Kom gjerne med ønsker!

Det vil også komme et eget kurs for barn ganske snart, følg med!

Nettbutikken vil bli oppdatert med de nye datoene om litt.

Kurskalender høst 2015

Da er kurskalenderen for høsten 2015 klar! Vi setter i gang med et innføringskurs tirsdag 18.august før det braker løs med sykurs hver helg og hver tirsdagskveld frem til juleferien i desember.

 

Vi har fylt opp med en rekke nybegynner (nb) og videregående (vg) sykurs og håper du finner noe av interesse! Her skal det være noe for enhver smak!

De fleste av høstens sykurs finner du allerede i nettbutikken!

 

Vi sees på sykurs!

Foredrag om Dåpsklær i Trøndelag på Stjørdal museum

Onsdag 4. mars holder jeg foredrag om Dåpsklær i Trøndelag på Stjørdal museum Værnes. Åpent for alle!

Stjørdalens Blad har skrevet en artikkel om foredraget her.

Kurskalender våren 2015

Da er vårens kurskalender klar og det er bare å begynne å planlegge! Det blir en mengde ulike sykurs; noen gamle kjente og noen helt nye.

 

De fleste sykursene vil bli holdt på kveldstid i ukedagene og på dagtid på lørdag og søndag. Unntaket er i vinterferien (15.-20.februar); da vil det være proppfullt av sykurs både på dagtid og kveldstid!

 

Vi har prøvd å sette opp de fleste sykursene både som helgekurs (fredag til søndag) og som ukekurs (tre påfølgende ukekvelder). Vi har fått mange ønsker fra dere om hvilke sykurs dere kan tenke dere, noe vi har prøvd å ta hensyn til når vi har satt opp de nye sykursene. Det har derfor blitt et bredt tilbud med mye forskjellig!

 

De fleste av vårens sykurs er nybegynnerkurs; og vi garanterer at selv om du aldri har sydd før vil du klare å gjennomføre samtlige av våre nybegynnerkurs! Har du sydd en del fra før og føler deg trygg på symaskinen anbefaler vi et av våre videregående kurs.

 

Vi håper du finner noe av interesse; og husk – du lærer å sy uansett hva du syr! Meld deg på via nettbutikken.

Studio Stordahl på Instagram!

Studio Stordahl er nå også på Instagram! Følg oss gjerne!

10% rabatt hos Trondheim Sysenter!

Alle våre kunder som deltar på kurs får nå 10% på hele sortimentet til Trondheim Sysenter. Dette inkluderer blant annet symaskiner, tråd, glidelåser og mye annet.

Ta med ordrebekreftelsen din på påmeldt eller gjennomført sykurs hos oss til Trondheim Sysenter for å få rabatten.

Trondheim Sysenter finner du i Sandgata 29 7012 Trondheim. Besøk http://www.trondheimsysenter.no/ for mer informasjon!

Høstens sykurs

I dag har vi lagt ut de første av høstens mange sykurs i nettbutikken!

Vi har prøvd å sette sammen et variert program for både nye og erfarne syere. I høst kan du komme på kurs og lære å sy klær til deg selv, til barna og interiørartikler. Vi har flere sykurs på luringen og disse vil bli lagt ut i løpet av de nærmeste dagene.

Kurskalender høsten 2014

Da er høstens kurskalender klar! Vi har fylt opp høstsemesteret med en rekke ulike sykurs; noe for enhver smak!

Vi begynner den første helgen i september. Deretter vil vi ha sykurs hver helg og på noen ukedager fram til jul. Den første tirsdagen i måneden vil vi ha åpen kveld, oppstart 7. oktober. Fra og med 16.september vil vi holde innføringskurs den tredje tirsdagen i hver måned. Workshoper i redesign vil holdes den siste torsdagen i hver måned fra september til november.

Alle høstens sykurs vil fortløpende bli lagt ut i nettbutikken i løpet av de nærmeste dagene, og du vil da finne mer informasjon om de enkelte sykursene der.

 

Vi håper du finner noe av interesse og at vi ser deg på sykurs i løpet av høsten!

Hverdagskjolekurs

Da er første helgekurs vel overstått og alle deltagerne ble ferdige med hver sin hverdagskjole. Se vår facebookside for flere bilder fra helgens sykurs!

Lik oss på Facebook!

Lik oss på Facebook og hold deg oppdatert på hva som skjer hos Studio Stordahl; her vil vi legge ut informasjon om nye kurs, bilder og annet. 

Symaskiner

Studio Stordahl har nye, fine symaskiner av typen PFAFF ambition 1.0.  Vi har valgt å stille med egne symaskiner slik  at alle, også de som ikke har symaskin selv, kan få komme på våre sykurs. Videre vil vi sørge for at alle symaskinene er i topp stand og klare til bruk, slik at all kurstid kan brukes på undervisning.

Symaskinene har led-lamper som gir svært godt lys å sy i, og har en oversiktlig skjerm som viser valgt søm i full størrelse og andre aktuelle innstillinger. Symaskinen anbefaler hvilken nål, fot og trådspenning du bør bruke på valgt søm, og har en integrert dobbel transportør som transporterer stoffet over og under samtidig. På tynne stoffer som silke forhindrer dette at stoffet rynker eller strekker seg, og gir derfor et nøyaktig resultat. Den automatiske nålitræeren er et praktisk hjelpemiddel som forenkler sømarbeidet.

Alle symaskiner bygger på de samme grunnprinsippene. Det du lærer på sykurs med våre symaskiner, vil du derfor likevel kunne bruke på din egen symaskin hjemme, selv om du har et annet merke eller en annen årgang.

 

PFAFF ambition 1.0 har egenskaper som gjør den egnet for nybegynnere, og finesser som gjør den interessant for viderekommende syersker.

Symaskinene er levert av Trondheim sysenter.

Foredrag i Trondheim

I kveld kl.19 holder jeg foredrag om dåpsklær for husflidslagene i Trondheim. Mer informasjon om dette finner du her.

Bildet er malt av Harriet Backer i 1892 og heter Barnedåp i Tanum kirke. 

Tydalsvotten

Hyggelig takk fra Tydal husflidsslag for foredraget i går kveld. Vottene er strikket av Anita Evjen Fremo fra Tydal og mønsteret er inspirert av Berit Hilmos åklær.

Åkle-Berit var født på gården Stugudal I 1766. I 1789 ble hun gift med bygselbonden Ole Gudmundsen Hilmo. Det er mulig at Berit Hilmo begynte å veve hjemme på Stugudal før hun ble gift. I 1805 hadde hun i alle fall vevd over 50 åklær – ved siden av barnestell, husarbeid og gårdsarbeid. Hun hadde også hatt tid til å lære opp andre koner og jenter i veveteknikken sin.

Berit Hilmo benyttet seg av den spesielle teknikken som er kalt dobbeltveving. Det karakteristiske ved vevemåten er at man benytter dobbelt sett av både renning og innslag. På denne måten får man fram to stofflag med motsatt fargevirkning på rett- og vrangsiden. Berit brukte to-tråds ullgarn, helst av spelsau-ull. Fargene varierte i gult, brunt, brunsvart og litt sjeldnere grønt og blått. Etter hvert ble rødt og svart enerådende.

Hilmo-åklærne hadde alltid bord, og mønstermotivene bestod av bl.a. åttebladsroser, stjerner og kors i rik variasjon, dobbelt-hjerter (mothjart) og granateplemønster. Det siste motivet fikk en utforming som i Tydal ble kalt for ”værhorn”. Andre har kalt det ”tydalsrose”. Berit Hilmo vevde også inn salmevers og årstall. Var teppene tiltenkt spesielle personer, var også forbokstavene til eieren med.

(Bygdebok for Tydal, bind 2)

Artikkel om dåpsklær i Tydal

I dag kan du lese på Nea Radio om foredraget som ble holdt om dåpsklær i Tydal museum i går!

Artikkelen finnes her

 

Vil du lese mer om grunnlaget for dette foredraget, klikk her.

Foredrag i Tydal museum

I kveld kl.19 holder jeg foredrag om dåpsklær i Tydal museum.

Bildet er malt av Harriet Backer i 1899 og heter Barnedåp i Stange kirke. Harriet Backer er en av Norges mest betydelige kunstnere fra 1800-tallet, og en av svært få kvinnelige malere fra denne tiden. Hun er kjent for sine interiør- og landskapsmotiver og benyttet metoden plein air (friluftsmaleri). Friluftsmalerier males på stedet (i motsetning til i et atelier på balgrunn av eventuelle skisser fra stedet) til samme tid hver dag akkurat når lyset faller slik kunstneren ønsker. Derfor kunne bildene til Backer ofte ta flere år å fullføre, og nettopp lysets dynamikk er svært sentralt i hennes malerier.

Studio Stordahl

Studio Stordahl er et nyoppstartet systudio som i første omgang vil tilby forskjellige sykurs på ulike nivå i Trondheimsområdet. Disse er nå under utarbeidelse. Gi gjerne tilbakemelding om hvilke kurs du ønsker i skjemaet her. Følg med i nettbutikken for bestilling av kurs.